Lazanya Yemeği İtalyan mutfağından Türk mutfağına uyum sağlayan lazanya, İtalyan usulü makarna çeşitlerinden biridir. Besleyici ve kalorisi yüksek olan bu yemek, birçok farklı şekilde yapılabilmektedir. Lazanya, makarnaya benzemekle birlikte büyük, düz yapraklar şeklindedir. Normalde lazanya yaprakları suda haşlanarak kullanılır. Ancak, bu tarifte lazanyayı haşlamadan nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Makarnayı sevenler için, lazanya yemeği de favori bir yemek olacaktır. Lazanya, şık ve lezzetli olmasıyla akşam yemeği için ideal bir tercihtir. Uzun baton kalıplar kullanarak sofrada daha güzel bir görünüm ve servis kolaylığı sağlayabilirsiniz. Şimdi, adım adım kıymalı lazanya yemeği nasıl yapılır, birlikte bakalım. Lazanya Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeler
Lazanya Yemeği Nasıl Yapılır? Tavaya zeytinyağını koyup ocağa alın. Yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin ve pembeleşinceye kadar pişirin. Soğanlar piştikten sonra kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi kısık ateşte pişirin. Domatesler de piştikten sonra damak zevkinize göre baharat ve tuz ekleyip ocaktan alın. Başka bir tavada beşamel sosu hazırlamak için tereyağı ve unu karıştırın. Unun kokusu geçip rengi hafif değişince sütü ekleyin ve topak kalmayacak şekilde karıştırın. Tuzunu ekledikten sonra koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. Şimdi lazanyayı bir araya getirme aşamasına geçelim. İç harcı üç eşit parçaya bölün. En alt sıraya kıymalı sosu serin, üzerine lazanya yapraklarını dizin. Lazanyanın üzerine beşamel sosu gezdirin. Tamamen sürmezseniz lazanyanın kenarları kuru kalabilir. Bu işlemi üç kat olacak şekilde tekrarlayın. En üste kalan beşamel sosu dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaşar peyniri eriyip kızarınca fırından alın ve dilimleyerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. |
Gülseren
12 Temmuz 2024 CumaLazanya yaparken lazanya yapraklarını haşlamadan kullanabileceğimizi öğrendim, bu durumda lazanya yaprakları tam olarak nasıl pişiyor?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Gülseren,
Lazanya yapraklarını haşlamadan kullanmak gerçekten zaman kazandıran bir yöntemdir. Bu yöntemde lazanya yaprakları, fırında pişirme sırasında sos ve diğer malzemelerle birlikte yavaşça yumuşar ve pişer. Özellikle bol beşamel sos veya domates sosu kullanarak, yaprakların yeterince nem almasını sağlarsınız. Bu şekilde lazanya yaprakları, fırında pişerken hem yumuşar hem de lezzetli bir kıvam alır.
Afiyet olsun!