Tavuklu Lazanya Tavuklu lazanya, klasik lazanyanın lezzetli bir varyasyonudur. Geleneksel olarak lazanya, bol kıymalı, peynirli ve domates soslu katmanlarla hazırlanır. Ancak son dönemlerde, çeşitli etler ve sebzelerle yapılan farklı lazanya tarifleri de popüler hale gelmiştir. Tavuklu lazanya, bu çeşitlerden biri olup, yapımı diğer lazanyalara benzer ancak lezzeti oldukça farklıdır. Tavuklu Lazanya Malzemeleri
Domates Sosu İçin
Beşamel Sos İçin
Tavuklu Lazanya Nasıl Yapılır? Öncelikle, orta boy bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış kuru soğanları ekleyerek orta ateşte kavurun. Ardından, ufak doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Küçük parçalara doğradığınız tavuk göğsünü de ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuklar sulanıp suyunu bırakınca, küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve karışımı kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra salça ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Başka bir tavada, zeytinyağını ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun. Soğanlar hafifçe kızarınca, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri ekleyin ve orta ateşte pişirmeye devam edin. Domatesler suyunu bırakınca, şeker ve tuzu ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Sos hazır olunca ocaktan alın. Beşamel sos için, küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve sıvı yağı ısıtın. Unu ekleyip kavurmaya başlayın. Unun kavrulma kokusu geldiğinde, soğuk sütü ekleyin ve karışım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Lazanyalar haşlanması gerekiyorsa, makarna haşlar gibi tuzlu bol suda haşlayıp soğuk suyun altında bolca durulayın. Eğer lazanyalar kalın ise, 3 kat şeklinde hazırlayın. İstediğiniz bir fırın tepsisine, altına domates sosunun yarısını eşit bir şekilde yayın ve 3 adet lazanyayı yan yana dizin. Üzerine beşamel sosu sürün ve tavuk soteyi ekleyin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üste kalan lazanyanın üzerine beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, lazanyanın üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun. |