Tavuklu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Tavuklu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya

Tavuklu lazanya, klasik lazanyanın lezzetli bir varyasyonudur. Geleneksel olarak lazanya, bol kıymalı, peynirli ve domates soslu katmanlarla hazırlanır. Ancak son dönemlerde, çeşitli etler ve sebzelerle yapılan farklı lazanya tarifleri de popüler hale gelmiştir. Tavuklu lazanya, bu çeşitlerden biri olup, yapımı diğer lazanyalara benzer ancak lezzeti oldukça farklıdır.

Tavuklu Lazanya Malzemeleri

  • 9 adet lazanya yaprağı
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber

Domates Sosu İçin

  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Beşamel Sos İçin

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Tavuklu Lazanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle, orta boy bir tencerede sıvı yağı ısıtın ve ince doğranmış kuru soğanları ekleyerek orta ateşte kavurun. Ardından, ufak doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Küçük parçalara doğradığınız tavuk göğsünü de ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuklar sulanıp suyunu bırakınca, küçük küpler halinde doğradığınız patatesleri ekleyin ve karışımı kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra salça ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.

Başka bir tavada, zeytinyağını ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun. Soğanlar hafifçe kızarınca, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri ekleyin ve orta ateşte pişirmeye devam edin. Domatesler suyunu bırakınca, şeker ve tuzu ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Sos hazır olunca ocaktan alın.

Beşamel sos için, küçük bir sos tenceresinde tereyağı ve sıvı yağı ısıtın. Unu ekleyip kavurmaya başlayın. Unun kavrulma kokusu geldiğinde, soğuk sütü ekleyin ve karışım muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde, tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Lazanyalar haşlanması gerekiyorsa, makarna haşlar gibi tuzlu bol suda haşlayıp soğuk suyun altında bolca durulayın. Eğer lazanyalar kalın ise, 3 kat şeklinde hazırlayın. İstediğiniz bir fırın tepsisine, altına domates sosunun yarısını eşit bir şekilde yayın ve 3 adet lazanyayı yan yana dizin. Üzerine beşamel sosu sürün ve tavuk soteyi ekleyin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üste kalan lazanyanın üzerine beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, lazanyanın üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Nedir?

Lazanya Nedir?

Lazanya Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı

Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri