Lazanya Tarifi Oktay Usta
19 Haziran 2024

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya, tadı çok merak edilmekte olup bu lezzet bizim kültürümüze İtalya'dan gelmektedir. Lazanya bir tür İtalyan makarnasıdır. Lazanya içeriğinde ise peynir, domates, biber, ıspanak, havuç, et sosu bulunan bir yemek türüdür. Lazanyayı bizler de çok severek yemekteyiz ve güzel bir tat olarak biliyoruz.

Farklı olarak yapılan çeşitli lazanyalar vardır:
  • Dönerli lazanya
  • Sebzeli lazanya
  • Ispanaklı lazanya
  • Peynirli lazanya
  • Tavuklu lazanya
  • Kıymalı lazanya
  • Kabaklı lazanya çeşitleridir.
Lazanya tarifi için kullanılan malzemeler ise
  • 2-3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kâse parmesan peynir
  • 1 kâse doğranmış olarak brokoli
  • 5 çay kaşığı tuz
  • 1 kâse ince ince dilimlenmiş havuç
  • 3 çay kaşığı karabiber
  • 3 çay kaşığı pul biber
  • 1 kâse doğranmış taze yeşil soğan
  • 300 gram ıspanak
  • 7-8 adet doğranmış yeşil biber
  • Biraz lor peyniri
  • 5 diş sarımsak
  • 3 su bardağı un
Lazanya nasıl yapılır?

İlk olarak lazanyaları kaynatmış olduğumuz sade suda beş dakika haşlıyoruz. Haşlanan lazanyaları süzgeçte süzüp bir kenara alalım. Sonrasında brokoli, havuç, soğan, yeşil biber ve sarımsağı teker teker küp şeklinde doğrayıp hazırlamış olduğumuz bir tavada üç dakika kavuralım. Kavrulan bu malzemeleri de bir kenara alalım. Orta büyüklükte bir kaba unu koyup, sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve yavaş yavaş çırparak normal ateşte kıvamını alana kadar pişiriyoruz. Bu karışıma tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave ederek biraz daha pişiriyoruz. Ocaktan alıp ıspanakları ekleyerek lor peynir ve parmesan peyniri de ekliyoruz. Bunları iyice karıştırıp sonrasında bir fırın tepsisini yağlayarak tepsiye lazanyayı ve onun üzerine hazırlanan karışımı ekliyoruz. En üste de parmesan ekliyoruz. Sonrasında önceden hazırlanan 190 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyi sürerek 180 derecede yarım saat pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra servise sunulabilir.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Lazanya yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Öncelikle lazanya yapraklarını haşlarken dikkatli olunmalı, fazla haşlanmamalıdır. Ayrıca, lazanya yaprakları arasında boşluk kalmamasına özen gösterilmelidir. Farklı peynir çeşitleri kullanarak lazanyanın lezzetini artırabilirsiniz. Mozzarella peyniri de lazanyaya çok yakışan bir peynirdir. Lazanyayı daha zengin bir hale getirmek için beşamel sos da ekleyebilirsiniz. Beşamel sos için tereyağı, un ve süt kullanarak kolayca hazırlayabilirsiniz. Bu sos, lazanyanın daha kremamsı ve lezzetli olmasını sağlar.

Beşamel Sos Tarifi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz ve karabiber
Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Beşamel sosu lazanyanın katmanları arasında kullanarak daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kolay Lazanya Tarifi

Kolay Lazanya Tarifi

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Nasıl Yapılır?

Editörün Seçtiği

Lazanya Nedir?

Lazanya Nedir?

İlginizi Çekebilir

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Haşlanır mı?

Lazanya Haşlanır mı?