Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında lazanya, Türk mutfaklarında nadir yapılan bir lezzettir. Bu yemeğin kalori ve besin değeri oldukça yüksektir, bu yüzden diyet yapanlar için pek önerilmez. Ancak son dönemlerde çocukların beslenme çantalarında ve kadınların altın günlerinde popüler bir seçenek haline gelmiştir.

Fırında Lazanya Malzemeleri

  • Yarım paket lazanya
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
Beşamel Sosu için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
Üzerine

  • 200 gram kaşar peyniri rendesi
Fırında Lazanya Nasıl Yapılır?

İlk olarak kuru soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küçük yemeklik doğrayın. Yayvan bir tavanın içine sıvı yağı koyun ve ardından doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif pembeleşince kıymayı ekleyip orta ateşte pişirmeye devam edin. Kıymalar sulanıp suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra sarımsakları ve kabukları soyup doğranmış domatesleri ekleyip orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Kıyma karışımına salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun ve ardından bir su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Kıyma karışımını 5 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin.

Beşamel sosu hazırlamak için küçük bir tencereye tereyağı ve unu koyup orta ateşte kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkınca sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Beşamel sosu muhallebi kıvamı aldığında ocaktan indirin.

Fırın kabını yağlayın ve lazanyayı dizin. Dizdiğiniz lazanyanın üzerine önce kıyma daha sonra beşamel sosunu eşit bir şekilde dökün. Bu işlemi kıymalı harç ve beşamel sosu bitene kadar devam edin. En üstte kalan lazanyanın üzerine beşamel sosunu dökün ve son olarak kaşar rendesini serpin. Lazanyalar yumuşaması için 10-15 dakika bekletin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Lazanyaların üzeri tamamen kızardığında fırından çıkarın.

Fırında lazanya hazır, istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Perizat

25 Temmuz 2024 Perşembe

Lazanya yaparken beşamel sosu topaklanmadan nasıl hazırlanıyor? Unu kavurduktan sonra sütü eklerken bir ipucu var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Perizat, beŞŸamel sosu topaklanmadan hazırlamak için, unu kavurduktan sonra sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemek önemlidir. Sütü eklerken bir çırpıcı kullanmak, topaklanma riskini azaltır. Ayrıca, sütün oda sıcaklığında olması da daha pürüzsüz bir sos elde etmenize yardımcı olur. Bu şekilde sosunuzun kıvamı daha iyi olacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kolay Lazanya Tarifi

Kolay Lazanya Tarifi

Editörün Seçtiği

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Peynirli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri

Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri

Domates Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya Tarifi

Tavuklu Lazanya Tarifi

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Nedir?

Lazanya Nedir?

Güncel

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Haşlanır mı?

Lazanya Haşlanır mı?

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Makarna Tarifi ve Malzemeleri