Lazanya Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya nasıl yapılır, bu bir çeşit İtalyan makarnasıdır. Sebze çeşitleri ile yapılabileceği gibi, tavuk, tavuk-mantar, kıyma ve çeşitli peynirlerle de yapılır. Lazanya yaprakları üzerindeki sosu çekebilmesi için gözeneklerden oluşan, dikdörtgen şeklinde açılmış makarna yapraklarına denir. Bazı lazanya yaprakları ön pişirme gerektirirken bazı lazanya yapraklarında ön pişirmeye gerek yoktur. 4 kişilik bir aile için yan yana konmuş 3 yaprak lazanya 5 kat ile tamamlanabilir. Bu ölçü kişi sayısı arttıkça değişiklik gösterebilir.

4 kişilik bir kıymalı lazanya tarifi aşağıdaki gibidir
  • 15 yaprak lazanya (Haşlanmaya gerek olmayan çeşidinden)
  • Yarım çay bardağı ay çiçek yağı
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • Sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • İsteğe göre mantar.
Lazanya için kullanılacak beşamel sos için

Eğer hazır beşamel soslardan kullanacaksanız 1 paket hazır sosa, 3 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı tereyağı ilave ederek karabiber ile tatlandırarak pişirebilirsiniz.

Beşamel Sos için
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Lazanya yapraklarının aralarına koymak için, 2 su bardağı rendelenmiş kaşar

İlk olarak iç malzemesini hazırlamamız gerekli. Soğan ve sivribiberi doğrayarak yağda kavururuz. Ardından isteğe göre konulacak mantarları ekleriz ve kıymayı suyunu çekip salıncaya kadar kavurur domatesini ekleriz. Bu harcı lazanyamızın içi olarak kullanacağız.

Ardından lazanyayı yapacağımız fırına dayanıklı kabımızı güzelce yağlarız. Bu arada beşamel sosu pişirmemiz gerekli. Eğer hazır soslardan kullanacaksanız sütü, beşamel toz karılımı ve tereyağını ateşin üstünde sürekli karıştırarak pişireceğiz. Hazır sos kullanmayacak ve beşamel sosu kendimiz pişireceksek; tencereye unu ve yağı koyarak ve hızlıca çırparak hafif renk almasını sağlayalım. Ardından sütümüzü koyalım ve muhallebi kıvamına gelecek kadar pişirelim. Beşamel sosumuz da hazır.

Zeminin yağladığımız fırına dayanıklı kabımızın en dibine bir servis kaşığı beşamel sos dökelim ve ilk sıramız için lazanya yapraklarını dizelim. Lazanya yapraklarımızın üzerine kıymalı harcımızdan (Siz farklı bir harç kullanabilirsiniz ancak lazanya yapılışı ve beşamel sos tarifi değişmeyecektir) güzelce yerleştiriyoruz. Lazanya yapraklarımızın üzeri kapansın. Kıymalı harcımızın üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştiriyoruz ve pişirdiğimiz beşamel sostan yayıyoruz. Ardından yeniden lazanya yaprakları ile turumuza devam ediyoruz. Yani lazanya yaprakları, harcımız, kaşar peyniri rendesi ve beşamel sos. Son kat için lazanya yaprakları üstüne kalan harcımızı, kalan kaşar peynirimizi ve beşamel sosumuzu boşaltıyoruz. 200–250 derece ısıda yaklaşık yarım saat pişirip 10 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle servis ediyoruz.

Lazanya Nasıl Yapılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Kaç Kalori?

Tavuklu Lazanya Tarifi

Tavuklu Lazanya Tarifi

İlginizi Çekebilir

Lazanya Haşlanır mı?

Lazanya Haşlanır mı?

Lazanya Nedir?

Lazanya Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri

Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Lazanya Tarifi

Kolay Lazanya Tarifi

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri