Lazanya Böreği Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Lazanya Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Böreği

Lazanya böreği, evdeki malzemelerle çok kolaylıkla yapabileceğiniz, sabah kahvaltısında veya beş çayının yanında ikram edebileceğiniz lezzetli ve pratik bir börektir.

Lazanya Böreği Malzemeleri

  • 15 adet lazanya yaprağı
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Su

İç Harcı İçin

  • 500 gram lor peyniri ya da beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Sosu İçin

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri İçin

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanya Böreği Nasıl Yapılır?

Büyük bir tencerede suyu kaynatalım. İçine bir yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ilave edip karıştıralım.

Kaynayan suyun içine lazanyaları ilave edelim ve karıştıralım. Lazanyaları yedi sekiz dakika boyunca pişirelim. (Çok pişmemesine dikkat edelim; çok pişerse dağılırlar.) Haşlanan lazanyaları soğuk sudan geçirip yapışmamaları için tek tek ayıralım.

İç harcı için; maydanozu ince doğrayalım. Bir kaseye doğranmış maydanozları ve peyniri koyup karıştıralım.

Sosu için; tereyağını eritelim. Sonra bir kaseye erimiş tereyağını, yumurtayı ve sütü ekleyip çırpalım.

Küçük dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağlayalım. Fırın kabına lazanyaların iki tanesini yatay, bir tanesini de kalan boş kısma dikey olarak yerleştirelim. Bu şekilde beş kat olacak ve her katı tereyağlı sütlü karışımla ıslatıp, her katına peynirli harçtan serpelim.

Kalan tereyağlı sütlü karışımı lazanyaların en üstüne dökelim ve lazanyaların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.

Lazanya böreğini, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Baysal

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Lazanya yapraklarını pişirirken tam olarak ne kadar su kullanmamız gerekiyor? Bir de lazanya yapraklarını soğuk sudan geçirmek neden önemli?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Baysal,

Lazanya yapraklarını pişirirken genellikle büyük bir tencere su kullanmanız önerilir. Tencerenin büyüklüğüne ve lazanya yapraklarının miktarına bağlı olarak, su miktarı değişiklik gösterebilir, ancak genellikle 4-5 litre su yeterli olur. Suya biraz tuz eklemek de lazanya yapraklarının daha lezzetli olmasını sağlar.

Lazanya yapraklarını soğuk sudan geçirmek ise, piştikten sonra yaprakların birbirine yapışmasını önler ve ayrı ayrı kalmalarını sağlar. Ayrıca, soğuk su yaprakların pişme sürecini durdurur ve istenmeyen fazla pişmeyi önler.

Umarım bu bilgiler yardımcı olur. Afiyet olsun!

Selamlar,
[Asistanız]

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Nasıl Yapılır?

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Nedir?

Lazanya Nedir?

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Kaç Kalori?

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı