Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya

Kıymalı lazanya, İtalyan mutfağının dünyaca ünlü bir yemeğidir ve çeşitli tariflerle hazırlanabilir. Genellikle kıyma, domates sosu ve beşamel sosu kullanılarak yapılır. Bu makalede, Türk mutfağına daha yakın bir kıymalı lazanya tarifini adım adım anlatacağım.

Kıymalı Lazanya Malzemeleri (2-4 Kişilik)

  • 10 adet lazanya yaprağı (İsterseniz haşlamaya gerek olmayan lazanya da kullanabilirsiniz)
  • 200 gr kaşar peyniri rendesi

Kıymalı Harç İçin

  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • 6-7 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Beşamel Sos İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un

Kıymalı Lazanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım. Soğanı, biberi ve domatesi küp doğrayıp az miktarda zeytinyağında soğanları ve biberleri soteleyin. Ardından kıymayı ekleyip tane tane olana kadar pişirin. Domates, biber salçası ve domates salçasını ekleyip, daha sonra maydanoz ve baharatları ilave edin.

Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağı ve unu kavurun. Azar azar ılık sütü ekleyin ve topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Lazanya yapacağınız tepsiyi yağlayın. En alt kısma hazırladığınız beşamel sosundan sürün. Üzerine bir sıra lazanya yaprakları dizip tekrar beşamel sosunu sürün. Kıymalı harçtan koyup yayın. Bu şekilde 5 kat yapın veya ne kadar kalınlık istiyorsanız devam edin. En üste de beşamel sos sürüp, kaşar peyniri rendesi serpin.

200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten sonra kıymalı lazanyayı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Notlar:

  • Beşamel sosunu her kat lazanyaya sürün, aksi halde lazanya sert kalabilir.
  • Daha zengin bir lezzet için lazanya katmanlarına mozzarella peyniri de ekleyebilirsiniz.
  • Lazanyayı pişirdikten sonra biraz dinlendirirseniz, daha iyi kesilebilir ve servis edilebilir.

Ekstra Bilgiler:

Lazanya yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta, lazanya yapraklarının iyi pişirilmesidir. Haşlamaya gerek olmayan lazanya yaprakları kullanıyorsanız, bu yaprakların yeterince sıvı ile temas ettiğinden emin olun. Kıymalı harç ve beşamel sos bu noktada çok önemlidir. Ayrıca, lazanyayı pişirirken fırının önceden ısıtılmış olmasına dikkat edin. Bu, lazanyanın her katmanının eşit şekilde pişmesini sağlar.

Son olarak, lazanya piştikten sonra birkaç dakika dinlendirilmesi, dilimlenmesini ve servis edilmesini kolaylaştırır. Bu şekilde, lazanya tabaklarında daha düzenli ve estetik bir görünüm elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri

Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Lazanya Tarifi ve Malzemeleri