Kıymalı Lazanya Kıymalı lazanya, İtalyan mutfağının dünyaca ünlü bir yemeğidir ve çeşitli tariflerle hazırlanabilir. Genellikle kıyma, domates sosu ve beşamel sosu kullanılarak yapılır. Bu makalede, Türk mutfağına daha yakın bir kıymalı lazanya tarifini adım adım anlatacağım. Kıymalı Lazanya Malzemeleri (2-4 Kişilik)
Kıymalı Harç İçin
Beşamel Sos İçin
Kıymalı Lazanya Nasıl Yapılır? Öncelikle kıymalı harcımızı hazırlayalım. Soğanı, biberi ve domatesi küp doğrayıp az miktarda zeytinyağında soğanları ve biberleri soteleyin. Ardından kıymayı ekleyip tane tane olana kadar pişirin. Domates, biber salçası ve domates salçasını ekleyip, daha sonra maydanoz ve baharatları ilave edin. Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağı ve unu kavurun. Azar azar ılık sütü ekleyin ve topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Lazanya yapacağınız tepsiyi yağlayın. En alt kısma hazırladığınız beşamel sosundan sürün. Üzerine bir sıra lazanya yaprakları dizip tekrar beşamel sosunu sürün. Kıymalı harçtan koyup yayın. Bu şekilde 5 kat yapın veya ne kadar kalınlık istiyorsanız devam edin. En üste de beşamel sos sürüp, kaşar peyniri rendesi serpin. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Piştikten sonra kıymalı lazanyayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Notlar:
Ekstra Bilgiler: Lazanya yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta, lazanya yapraklarının iyi pişirilmesidir. Haşlamaya gerek olmayan lazanya yaprakları kullanıyorsanız, bu yaprakların yeterince sıvı ile temas ettiğinden emin olun. Kıymalı harç ve beşamel sos bu noktada çok önemlidir. Ayrıca, lazanyayı pişirirken fırının önceden ısıtılmış olmasına dikkat edin. Bu, lazanyanın her katmanının eşit şekilde pişmesini sağlar. Son olarak, lazanya piştikten sonra birkaç dakika dinlendirilmesi, dilimlenmesini ve servis edilmesini kolaylaştırır. Bu şekilde, lazanya tabaklarında daha düzenli ve estetik bir görünüm elde edebilirsiniz. |