Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi

Lazanya, yapılışı açısından oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Şimdi, lazanya yapılışı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamalarını sıralayalım.

Lazanya Malzemeleri

  • 1 paket lazanya
  • 2 adet orta boy soğan
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • Tuz ve karabiber

Beşamel Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta

Lazanya Üzeri İçin

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Lazanya Nasıl Yapılır?

Tencereye 1 litre su koyun ve lazanyaları tencerenin içinde 5-6 dakika haşlayın. Haşladığınız lazanyaları bir süzgeç yardımı ile soğuk suyun içine alın.

Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun ve yağı kızdırın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın, kıymayı tavaya ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurun.

Bu sırada, 2 adet sivri biberin içini temizleyin ve biberi ince ince dilimleyin. Soğan ve kıymaları hafif ateşte, kıyma suyunu çekip renk alana kadar, yaklaşık 5 dakika kavurun. Ardından doğradığınız biberleri karışıma ekleyin.

Kavrulan kıymaların üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Domatesi küp doğrayın ve tavaya ekleyip karıştırın. Karabiberi ve tuzu ekleyin.

Beşamel sos hazırlığı için; ayrı bir tencereye zeytinyağı ve unu ekleyip un kokusu gidene kadar kavurun. 2 bardak süt ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. Yeterince tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Orta ateşte sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Sosun altını kapattıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırın. Sosun içine yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Borcama fırça ile yağlayın. Süzdüğünüz lazanyaları yağladığınız borcamın üzerinde, boşluk kalmayacak şekilde yayarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun. Kıymalı iç harcın üzerine beşamel sostan dökün. Sosun üzerine bir kat daha lazanya yerleştirin. İkinci katta da aynı işlemi uygulayın. Lazanyalar bitene kadar aynı işlemi uygulamaya devam edin.

En son lazanyaların üzerine hazırladığınız beşamel sostan dökün ve iyice yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra ılınması için bekletin. Ardından dilimleyerek servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Lazanya yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. İlk olarak, lazanyaları haşlarken çok fazla pişirmemeye özen gösterin, aksi takdirde lazanyalar fırında pişerken dağılabilir. Beşamel sosu hazırlarken, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Ayrıca, kıyma harcına ekleyeceğiniz baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, kekik veya fesleğen gibi baharatlar ekleyerek lezzet katabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lazanya Haşlanır mı?

Lazanya Haşlanır mı?

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Kolay Lazanya Tarifi

Kolay Lazanya Tarifi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya Tarifi

Tavuklu Lazanya Tarifi

Rulo Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Makarna Tarifi ve Malzemeleri