Lazanya Tarifi Lazanya, yapılışı açısından oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Şimdi, lazanya yapılışı için gerekli malzemeler ve yapılış aşamalarını sıralayalım. Lazanya Malzemeleri
Beşamel Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Lazanya Üzeri İçin
Lazanya Nasıl Yapılır? Tencereye 1 litre su koyun ve lazanyaları tencerenin içinde 5-6 dakika haşlayın. Haşladığınız lazanyaları bir süzgeç yardımı ile soğuk suyun içine alın. Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun ve yağı kızdırın. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın, kıymayı tavaya ekleyin ve soğanlarla birlikte kavurun. Bu sırada, 2 adet sivri biberin içini temizleyin ve biberi ince ince dilimleyin. Soğan ve kıymaları hafif ateşte, kıyma suyunu çekip renk alana kadar, yaklaşık 5 dakika kavurun. Ardından doğradığınız biberleri karışıma ekleyin. Kavrulan kıymaların üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Domatesi küp doğrayın ve tavaya ekleyip karıştırın. Karabiberi ve tuzu ekleyin. Beşamel sos hazırlığı için; ayrı bir tencereye zeytinyağı ve unu ekleyip un kokusu gidene kadar kavurun. 2 bardak süt ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. Yeterince tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Orta ateşte sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Sosun altını kapattıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırın. Sosun içine yumurtayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Borcama fırça ile yağlayın. Süzdüğünüz lazanyaları yağladığınız borcamın üzerinde, boşluk kalmayacak şekilde yayarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımdan koyun. Kıymalı iç harcın üzerine beşamel sostan dökün. Sosun üzerine bir kat daha lazanya yerleştirin. İkinci katta da aynı işlemi uygulayın. Lazanyalar bitene kadar aynı işlemi uygulamaya devam edin. En son lazanyaların üzerine hazırladığınız beşamel sostan dökün ve iyice yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 20 dakika pişirin. Piştikten sonra ılınması için bekletin. Ardından dilimleyerek servis yapın. Ekstra Bilgiler Lazanya yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunmaktadır. İlk olarak, lazanyaları haşlarken çok fazla pişirmemeye özen gösterin, aksi takdirde lazanyalar fırında pişerken dağılabilir. Beşamel sosu hazırlarken, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin. Ayrıca, kıyma harcına ekleyeceğiniz baharatları damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, kekik veya fesleğen gibi baharatlar ekleyerek lezzet katabilirsiniz. |