Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya: İtalyan Mutfağının Gözdesi

Lazanya, İtalyan mutfağına ait, dünya çapında tanınmış ve sevilen bir yemek türüdür. Lazanya, farklı katmanlardan oluşan ve genellikle kıyma, peynir, beşamel sos gibi malzemelerle hazırlanan bir makarna çeşididir. Kalori oranı oldukça yüksek ve besleyici bir besindir. Lazanya, genellikle kaşar peyniri ile süslenerek servis edilir ve isteğe göre acılı ve baharatlı soslar ile de zenginleştirilebilir. En çok tercih edilen lazanya çeşitleri arasında kabaklı, ıspanaklı ve kıymalı lazanya türleri bulunmaktadır.

Lazanya'nın Kökeni ve Telaffuzu

Lazanya, aslında bir pişirme kabının ismidir. Ancak günümüzde lazanya denildiğinde akla ilk gelen şey, bu nefis makarna yemeğidir. Özellikle İngilizce konuşulan ülkelerde kelime "lasagne" olarak telaffuz edilirken, Amerika Birleşik Devletleri'nde ise "lasagna" olarak adlandırılmaktadır.

Lazanya İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir paket lazanya yaprağı
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • İki paket krema
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir su bardağı süt
  • 500 gram kıyma
  • Bir yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir su bardağı su
  • İki yemek kaşığı salça

Lazanya Nasıl Yapılır?

İlk olarak kıymayı bir tencere içine koyun ve üzerine sıvı yağ ekleyerek kavurun. Kavrulan kıymanın içerisine su, tuz, süt, karabiber, krema ve salçayı ilave ederek kaynatın. Daha sonra büyük bir tepsi içine lazanya yapraklarının bir kısmını sıralı olarak dizin. Yaprakların üzerine hazırladığınız kıymalı sostan ilave ederek her yerine eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Bu işlemi üç kat olacak şekilde tekrarlayın. En üst katmanda kıymalı sosun olmasına dikkat edin.

Tepsiyi önceden ısıtmış olduğunuz 175 derece fırına sürün ve yavaş yavaş pişirin. Ara ara fırının kapağını açarak kontrol edin. Sosunu iyice çektikten sonra fırından alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. Kaşar peynirini serptikten sonra yeniden fırına verin ve yaklaşık beş dakika kadar peynirin erimesini ve renginin kızarmasını bekleyin. Pişen lazanyayı fırından çıkarın, dilimleyin ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya Tarifi

Tavuklu Lazanya Tarifi

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri