Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sosu

Lazanya yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri, sos miktarının dengeli olmasıdır. Aşırı sos kullanılarak yapılan lazanya, akışkan olur ve tabağa çıkarırken sabit kalmaz, dağılır. Az miktarda sos kullanılan lazanya ise çok kuru kalır ve istenilen lezzeti elde edemeyiz. Bu nedenle lazanya yaparken sosların doğru bir şekilde ölçülmesi oldukça önemlidir.

Lazanya yaparken iki farklı sos kullanılır. Bunlardan birincisi bolonez sostur. İkincisi ise beşamel sostur. Beşamel sos, çoğumuzun bildiği gibi un, süt ve yağ ile yapılır. Şimdi lazanyaya asıl lezzetini veren bolonez sosun tarifini verelim.

Lazanya Sosu Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy domates

Lazanya Sosu Nasıl Yapılır?

Küçük bir tencerede kıymayı 1 yemek kaşığı tereyağı ile suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Ayrı bir tencerede, kalan 1 yemek kaşığı tereyağı ile ince ince doğradığınız soğan, biber, havuç ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip eritin. Küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz pişirdikten sonra karabiber, pul biber ve tuzunu ekleyin. Kıymaları da ekleyerek 10 dakika kadar orta ateşte pişirin. Bolonez lazanya sosunuz hazır.

Lazanya yaparken önce lazanyalar dizilir. Ardından önce bir miktar beşamel sos, sonra da bir miktar bolonez sos dökülür. Bu işlem lazanyalar bitene kadar tekrarlanır. En son üzerine beşamel sosun kalanı dökülür ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek fırına verilir.

Ekstra İpuçları

Lezzetli bir lazanya için dikkat edilmesi gereken bazı ekstra ipuçları bulunmaktadır:

  • Sosların iyi karışması için malzemeleri doğru sırayla ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Lazanya yapraklarını haşlamadan kullanıyorsanız, sosların daha sulu olmasını sağlayarak yaprakların pişmesini kolaylaştırabilirsiniz.
  • Fırında lazanyayı pişirirken üstünün çok kızarmaması için ilk 20 dakika alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz.

Bu ipuçları ve tarifle, lezzetli ve dengeli bir lazanya hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kolay Lazanya Tarifi

Kolay Lazanya Tarifi

Lazanya Nedir?

Lazanya Nedir?

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Haşlanır mı?

Lazanya Haşlanır mı?

Çikolatalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya Tarifi

Tavuklu Lazanya Tarifi

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Pastavilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastavilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri