Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Bolonez Soslu Lazanya

Bolonez soslu lazanya, zengin aromalı Bolonez sosu ve beşamel sosun eşlik ettiği, lezzetiyle bilinen bir yemektir. Özellikle özel günlerde sofralarda yer alır. Yapımı oldukça emek isteyen bir yemektir, fakat lezzetiyle sofrada yorgunluğunuzu unutturacak ve herkesten takdir toplayarak tam not almanızı sağlayacaktır. Misafir ağırlamalarında ana yemek olarak sofralarda bulundurabilirsiniz. Siz de gelen misafirlere kendilerini ayrıcalıklı hissettirmek istiyorsanız mutlaka Bolonez soslu lazanya tercih etmenizi tavsiye ederiz. Daha fazla bekletmeden bu eşsiz yemeğin tarifine geçelim. İşte Bolonez soslu lazanya tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Bolonez Soslu Lazanya İçin Gerekli Malzemeler

  • Önceden haşlama gerektirmeyen lazanya yaprakları
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Bolonez Sosu İçin

  • 250 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 2 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tutam tuz
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıcak su
Beşamel Sos İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Bolonez Soslu Lazanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle sosu hazırlamak için kuru soğanı soyup çok küçük bir şekilde doğrayın. Daha sonra bir tava içerisine zeytinyağını koyarak ocağın altını açın. Zeytinyağı ısınınca içerisine doğranan soğanları ilave edin. Kısık ateşte soğanları iyice kavurun. Kavrulan soğanların içerisine kıymayı ilave edin ve biraz pişirin. Kıyma pişerken domatesleri yıkayıp rendeleyin. Sarımsakları soyup havan içinde ezin. Rendelenen domateslerin içerisine ezilen sarımsakları ilave ederek karıştırın. Daha sonra karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyerek tava içerisinde pişmekte olan kıymaya ilave edin. Son olarak havucu da ister doğrayarak, ister rendeleyerek karışıma ekleyin. Sıcak suyu ekledikten sonra tavanın kapağını kapatarak 20 dakika kadar pişirin.

Artık yemeğin beşamel sosunu hazırlayalım. Derin ve küçük bir tencere içerisine tereyağını koyarak kısık ateşte yağı yakmadan eritin. Eriyen tereyağı içerisine unu yavaş yavaş ekleyin. Un kavrulunca içine sütü azar azar ekleyin. Bir taraftan sütü eklerken diğer taraftan hızlı hızlı karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilen beşamel sos kaynayınca ocağın altını kapatın.

Artık borcamı yanınıza alın. Dibine biraz zeytinyağını sürerek 1 kepçe beşamel sosunu yayın. Daha sonra hazırlanan Bolonez sosundan da bir miktar tepsi dibine yayın. Lazanya yapraklarını borcama dizin. Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini lazanya yapraklarının üzerine serpiştirin. Yine beşamel sosunu ve Bolonez sosunu gezdirerek yayın. Sonra tekrar lazanya yapraklarını sererek aynı işlemi tekrarlayın. Bu şekilde devam ederek 5 kat oluşturun. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına borcamı sürün. 20 dakika piştikten sonra fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz. Bolonez soslu lazanya artık hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Topel

12 Temmuz 2024 Cuma

Yemek tarifi okuduktan sonra beşamel sosu yaparken yağ ve unu tam olarak hangi sırada ve nasıl eklemem gerektiğini anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca lazanya yapraklarını önceden haşlamam gerekmediğini söylemişsiniz, bu yöntemle lazanya yaprakları yeterince pişer mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Topel,

Beşamel sos yaparken öncelikle yağı tencereye alıp eritmeniz gerekiyor. Yağ eridikten sonra unu ekleyin ve sürekli karıştırarak unu kavurun. Unun rengi hafifçe değişip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Daha sonra azar azar sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Beşamel sosun kıvamı koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin.

Lazanya yaprakları konusuna gelince, eğer lazanya yaprakları fırında pişmeye uygun olarak üretilmişse, önceden haşlamanıza gerek yoktur. Bu tür yapraklar, fırında pişerken sosun nemiyle yumuşar ve pişer. Ancak yapraklarınızın paket üzerindeki talimatlarını kontrol etmeniz iyi olur. Çoğu durumda, yeterince sos kullandığınızda lazanya yaprakları fırında pişerken yeterince yumuşar.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcanlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Kaç Kalori?

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Nedir?

Lazanya Nedir?

Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Lazanya Tarifi

Tavuklu Lazanya Tarifi

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Nasıl Yapılır?

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patates Lazanya Tarifi ve Malzemeleri