Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lazanya

Ispanaklı lazanya, Türk mutfağına yabancı bir yemek olduğu için bazı kişiler tarafından hiç tadılmamış olabilir. Hatta bazılarınız bu yemeğin ismini bile ilk defa duyuyor olabilir. Fakat ıspanaklı lazanya, oldukça faydalı ve besleyici bir yemektir. Lazanya, İtalyan mutfağından gelen bir lezzet olup, bir tür İtalyan makarnasıdır. Kalori oranı nispeten yüksek olan ıspanaklı lazanyanın farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Yani ıspanak dışında bazı sebzelerle birlikte de hazırlanabilmektedir. Kıymalı lazanya, tavuklu lazanya ve kabaklı lazanya, bu çeşitlerden yaygın olanlarıdır. Ispanaklı lazanya, yanında enfes beşamel sosuyla birlikte servis edilmektedir.

Ispanaklı Lazanya Malzemeleri

  • 12 adet hazır lazanya yaprağı
  • 2 bağ ıspanak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Sıcak su

Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzerini kaplayacak kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Ispanaklı Lazanya Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanakları güzelce temizleyip ince ince kıyıyoruz. Daha sonra bir tavada sıvı yağ ile birlikte kuru soğanı kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşmeye başladığında içerisine domates salçasıyla birlikte ıspanakları ekliyoruz. Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra karışımı bir süre kavuruyoruz. Ardından sıcak suyu ekliyoruz; ortalama 3-4 su bardağı yeterli olacaktır. Suyu ekledikten sonra karışımı 4-5 dakika kadar pişiriyoruz. Bu aşamadan sonra karışımı bir kenara alıyoruz ve beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.

Beşamel sos malzemelerini (süt, un, tereyağı, tuz, karabiber) derin bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bir fırın kabının tabanına beşamel sos döküyoruz. Üzerine haşlanmamış lazanya yapraklarını diziyoruz ve bu yaprakların üzerine ıspanaklı karışımdan ekliyoruz. Tekrar beşamel sos döküyoruz. Bu işlemi, elimizdeki tüm malzemeler bitene kadar sırasıyla devam ediyoruz. Lazanya yapraklarının tamamı bitince, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtıyoruz ve hazırladığımız lazanyayı kontrol ederek yaklaşık 45 dakika boyunca pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız lazanyayı sıcak bir şekilde servis edebiliriz.

Afiyet olsun

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuklu Lazanya Tarifi

Tavuklu Lazanya Tarifi

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Kolay Lazanya Tarifi

Kolay Lazanya Tarifi

Popüler İçerikler

İlginizi Çekebilir

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Kaç Kalori?

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastavilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Pastavilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patlıcanlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri

Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Vejeteryan Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Rulo Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Haşlanır mı?

Lazanya Haşlanır mı?

Fırında Peynirli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri