Ispanaklı Lazanya Ispanaklı lazanya, Türk mutfağına yabancı bir yemek olduğu için bazı kişiler tarafından hiç tadılmamış olabilir. Hatta bazılarınız bu yemeğin ismini bile ilk defa duyuyor olabilir. Fakat ıspanaklı lazanya, oldukça faydalı ve besleyici bir yemektir. Lazanya, İtalyan mutfağından gelen bir lezzet olup, bir tür İtalyan makarnasıdır. Kalori oranı nispeten yüksek olan ıspanaklı lazanyanın farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Yani ıspanak dışında bazı sebzelerle birlikte de hazırlanabilmektedir. Kıymalı lazanya, tavuklu lazanya ve kabaklı lazanya, bu çeşitlerden yaygın olanlarıdır. Ispanaklı lazanya, yanında enfes beşamel sosuyla birlikte servis edilmektedir. Ispanaklı Lazanya Malzemeleri
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeler
Ispanaklı Lazanya Nasıl Yapılır? Öncelikle ıspanakları güzelce temizleyip ince ince kıyıyoruz. Daha sonra bir tavada sıvı yağ ile birlikte kuru soğanı kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşmeye başladığında içerisine domates salçasıyla birlikte ıspanakları ekliyoruz. Tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra karışımı bir süre kavuruyoruz. Ardından sıcak suyu ekliyoruz; ortalama 3-4 su bardağı yeterli olacaktır. Suyu ekledikten sonra karışımı 4-5 dakika kadar pişiriyoruz. Bu aşamadan sonra karışımı bir kenara alıyoruz ve beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Beşamel sos malzemelerini (süt, un, tereyağı, tuz, karabiber) derin bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Daha sonra bir fırın kabının tabanına beşamel sos döküyoruz. Üzerine haşlanmamış lazanya yapraklarını diziyoruz ve bu yaprakların üzerine ıspanaklı karışımdan ekliyoruz. Tekrar beşamel sos döküyoruz. Bu işlemi, elimizdeki tüm malzemeler bitene kadar sırasıyla devam ediyoruz. Lazanya yapraklarının tamamı bitince, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiyoruz. Fırını önceden 180 dereceye ısıtıyoruz ve hazırladığımız lazanyayı kontrol ederek yaklaşık 45 dakika boyunca pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız lazanyayı sıcak bir şekilde servis edebiliriz. Afiyet olsun |