Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Veronelli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Veronelli Lazanya

Lazanya, İtalyan mutfağına özgü, dünyaca ünlü bir makarna çeşididir. Besleyici ve yüksek kalorili bir yemek olan lazanya, farklı malzemelerle hazırlanabilir. Kıymalı, sebzeli, tavuklu ve mantarlı gibi çeşitli soslarla lezzetlendirilebilir. Peki, Veronelli Lazanya'yı hiç duydunuz mu? Veronelli Lazanya, özel olarak üretilmiş ve olağanüstü bir lezzete sahip bir ürün olarak karşımıza çıkar. Durum buğdayı irmiğinden üretilen bu ürün, soslu ve klasik olmak üzere iki çeşitte piyasaya sunulmuştur. Sos yapmadan hazırlanabilen kendinden soslu lazanya, fesleğen soslu ve sebzeli gibi çeşitli seçeneklerle bulunabilir. Lezzetli, harika ve pratik bir lazanya türü olan Veronelli Lazanya'yı oldukça kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Lazanya sevenler için mükemmel bir seçim olacak olan bu tarif, klasik Veronelli Lazanya deneyimi sunar.

Veronelli Lazanya Malzemeleri
  • 1 paket klasik Veronelli Lazanya
  • 500 gram kaşar peyniri rendesi
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Beşamel Sos İçin
  • 500 ml süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Veronelli Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yemeklik doğranmış soğanları bir tavada kıyma ile sıvı yağda kavurun. Ardından, küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin ve bu şekilde 4-5 dakika daha kavurduktan sonra tavayı ocaktan alın. Bu arada, Veronelli Lazanya yapraklarını kaynar suyun içerisinde yaklaşık 2-3 dakika bekletip süzgece alın. Beşamel sosu hazırlamak için bir tencereye süt ve unu ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırın. Tereyağını da ilave ederek ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin, ardından ocağı kapatın.

Yağlanmış bir fırın tepsisine Veronelli Lazanya yapraklarını bir kat dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan eşit miktarda koyun ve iç harcın üzerine beşamel sosun yarısını gezdirin. Ardından, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını lazanyaların her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde ekleyin. Geriye kalan Veronelli Lazanya yapraklarını da tepsiye dizdikten sonra kalan beşamel sos ve kaşar peyniri rendesini üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Lazanya Tarifi Oktay Usta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Lazanya Tarifi

Tavuklu Lazanya Tarifi

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Lazanya Tarifi

Kolay Lazanya Tarifi

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Peynirli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Peynirli Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Etsiz Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Kaç Kalori?

Lazanya Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Su Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Lazanya Yapımı

Lazanya Yapımı

Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri