Oktay usta'nın kıymalı lazanya tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli ve doyurucu bir İtalyan klasiği olan lazanyayı evde yapmak sandığınızdan daha kolay. Oktay Usta'nın tarifiyle hazırlanan kıymalı lazanya, kat kat lezzeti ve kıtır peyniriyle sofralarınızı şenlendirecek.

19 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Kıymalı Lazanya Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket lazanya yaprağı (yaklaşık 12-14 adet)
  • 400 gr kıyma (karışık veya dana)
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet kereviz sapı (isteğe bağlı)
  • 1 kutu rendelenmiş domates (400 gr)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı kırmızı şarap (isteğe bağlı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

Beyaz Sos İçin:


  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • Tuz, karabiber

Üzeri İçin:


  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gr rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı:

1. Kıymalı Harç Hazırlığı:

  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince kıyın
  • Havuç ve kerevizi rendeleyin veya küp küp doğrayın
  • Zeytinyağını tencerede kızdırın, soğanı pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsak, havuç ve kerevizi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Kıymayı ilave edip suyunu çekene kadar kavurun
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun
  • Rendelenmiş domates, sıcak su ve şarabı ekleyin
  • Tuz, karabiber ve kekik ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin

2. Beyaz Sos Hazırlığı:

  • Tereyağını tavada eritin
  • Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun
  • Yavaş yavaş sütü ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırın
  • Kıvam alana kadar pişirin, muskat, tuz ve karabiber ekleyin

3. Lazanya Yapraklarını Hazırlama:

  • Lazanya yapraklarını paket üzerindeki talimata göre haşlayın
  • Haşlanan yaprakları soğuk sudan geçirip süzün

4. Kat Kat Yerleştirme:

  • Fırın kabının tabanına biraz beyaz sos yayın
  • Lazanya yapraklarını dizin
  • Üzerine kıymalı harç yayın
  • Beyaz sos gezdirin
  • Rendelenmiş peynirlerden serpin
  • Bu işlemi tüm malzeme bitene kadar tekrarlayın
  • En üste bolca peynir serpin

5. Pişirme:

  • Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında
  • 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
  • Fırından çıkarıp 10-15 dakika dinlendirin

Oktay Usta'nın Püf Noktaları:

  • Lazanya yapraklarını aşırı haşlamayın, diri kalmalı
  • Kıymalı harcı koyu kıvamlı olmalı, sulu olmamalı
  • Dinlendirmeden kesmeyin, dağılabilir
  • İsteğe göre aralara mantar veya ıspanak ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Popüler İçerikler
Tavuklu Lazanya Tarifi
Tavuklu Lazanya Tarifi
Editörün Seçtiği
Lazanya Nedir?
Lazanya Nedir?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Lazanya Haşlanır mı?
Lazanya Haşlanır mı?
Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Lazanya Tarifi
Kolay Lazanya Tarifi
Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lazanya Yapımı
Lazanya Yapımı
Güncel
Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Nasıl Yapılır?
Lazanya Nasıl Yapılır?
Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri
Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Tarifi Oktay Usta
Lazanya Tarifi Oktay Usta
Lazanya Kaç Kalori?
Lazanya Kaç Kalori?
Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri
Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri
;