Lazanya yaprağını hazırlamak gerçekten de çok keyifli bir süreç. Un, yumurta ve su ile yapılan hamurun pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelmesi için yoğrulması gerektiği kısmı özellikle dikkatimi çekti. Hamurun dinlendirilmesi de önemli bir adım gibi görünüyor. Peki, dinlendirilmiş hamuru açarken ne kadar ince olmalı? 1-2 mm kalınlığında olması yeterli mi, yoksa daha ince bir kıvam mı tercih edilmeli? Ayrıca, kaynar suda haşlamak gerekip gerekmediği konusunda farklı tariflerin olması beni düşündürüyor. Kendi yaptığım lazanyalarda bu adımı atladığımda bir fark yaratıp yaratmadığını hep merak ediyorum. Lazanya yapraklarının sadece etli tariflerde değil, sebzeli tariflerde de kullanılması da çok güzel bir alternatif sunuyor. Sizce sebzeli lazanya yaparken hangi sebzeler en iyi uyumu sağlıyor?
Lazanya yaprağını hazırlamak gerçekten de çok keyifli bir süreç. Un, yumurta ve su ile yapılan hamurun pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelmesi için yoğrulması gerektiği kısmı özellikle dikkatimi çekti. Hamurun dinlendirilmesi de önemli bir adım gibi görünüyor. Peki, dinlendirilmiş hamuru açarken ne kadar ince olmalı? 1-2 mm kalınlığında olması yeterli mi, yoksa daha ince bir kıvam mı tercih edilmeli? Ayrıca, kaynar suda haşlamak gerekip gerekmediği konusunda farklı tariflerin olması beni düşündürüyor. Kendi yaptığım lazanyalarda bu adımı atladığımda bir fark yaratıp yaratmadığını hep merak ediyorum. Lazanya yapraklarının sadece etli tariflerde değil, sebzeli tariflerde de kullanılması da çok güzel bir alternatif sunuyor. Sizce sebzeli lazanya yaparken hangi sebzeler en iyi uyumu sağlıyor?
Cevap yaz