Lazanya yapmanın en pratik yolu nedir?

Görünüşte karmaşık gibi dursa da lazanya aslında oldukça pratik bir yemektir. Kaynatılması gerekmeyen hazır yapraklar ve basit soslarla kısa sürede lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak kolay bir yöntem.

19 Kasım 2025

Lazanya Yapmanın En Pratik ve Hızlı Yolu


Lazanya, göründüğünden daha kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilir. İşte zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak, lezzetli ve pratik bir lazanya tarifi:

Malzemeler:

  • 1 paket hazır lazanya yaprağı (kaynatılmasına gerek olmayan türden)
  • 400 gr kıyma (isteğe bağlı olarak sebzeli veya tavuklu yapabilirsiniz)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kutu (400 gr) hazır domates püresi veya rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 paket (200 gr) rendelenmiş mozzarella veya kaşar peyniri
  • 1 kase (250 gr) lor peyniri veya ricotta
  • Yarım su bardağı süt veya krema
  • Tuz, karabiber, kekik, fesleğen
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlık Süreci:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
  • Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Domates püresi, tuz, karabiber ve baharatları ekleyip 10 dakika kaynatın. Sos kıvam alacaktır.
  • Ayrı bir kasede lor peyniri, süt/krema ve biraz tuzu karıştırarak beyaz sosu hazırlayın.

Kat Kat Yerleştirme:


  • Fırın kabının tabanına biraz kıymalı sostan yayın.
  • Lazanya yapraklarını dizin (kaynatmaya gerek yok).
  • Üzerine kıymalı sos, beyaz sos ve rendelenmiş peynirden serpin.
  • Bu işlemi 3-4 kat olacak şekilde tekrarlayın. En üst kat peynirle kaplı olmalı.

Pişirme:

  • Üzeri alüminyum folyo ile kapatılıp 25 dakika pişirin.
  • Folyoyu kaldırıp 10-15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Pratik İpuçları:

  • Hazır lazanya yaprağı kullanarak kaynatma derdinden kurtulun.
  • Kıymalı sosu önceden hazırlayıp buzlukta saklayabilirsiniz.
  • Sebzeli versiyon için kıyma yerine mantar, kabak ve biber kullanabilirsiniz.
  • Hazır beşamel sos kullanarak daha da pratik hale getirebilirsiniz.

Bu yöntemle, yaklaşık 45-50 dakika içinde nefis bir lazanya hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Popüler İçerikler
Tavuklu Lazanya Tarifi
Tavuklu Lazanya Tarifi
Editörün Seçtiği
Lazanya Nedir?
Lazanya Nedir?
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Lazanya Haşlanır mı?
Lazanya Haşlanır mı?
Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Makarna Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Kolay Lazanya Tarifi
Kolay Lazanya Tarifi
Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Lazanya Yapımı
Lazanya Yapımı
Güncel
Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Nasıl Yapılır?
Lazanya Nasıl Yapılır?
Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Mantarlı Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Sebzeli Tarifi ve Malzemeleri
Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Beşamel Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Bolonez Soslu Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Tarifi Oktay Usta
Lazanya Tarifi Oktay Usta
Lazanya Kaç Kalori?
Lazanya Kaç Kalori?
Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Lazanya Tarifi ve Malzemeleri
Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri
Lazanya Balığı Türleri ve Özellikleri
;